Dissabte, 4 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els restaurants especialitzats en calçotades veuen reduïda la clientela per les restriccions

La prohibició de grups de més de 6 persones o els confinaments perimetrals han estat les principals causes de la davallada de clients

Un cop passat Reis comença de ple la temporada de calçotades arreu de Catalunya i són populars els dinars en grups grans per menjar carn a la brasa i calçots. Enguany aquesta tradició s’ha vist afectada per les mesures restrictives contra la Covid-19 que prohibeixen els grups de més de 6 persones i pels confinaments perimetrals. En el cas de Canals i Munné, a Sant Sadurní, han notat una baixada del 50% dels visitants a les caves com comensals al restaurant. Però en canvi han pujat molt els àpats Take Away. Ho explicava l’Òscar Canals.

Canals explicava que les calçotades s’havien reduït degut al confinament municipal que ens afectava fa uns dies però que estaven molt contents i agraïts per com havia respòs la població de Sant Sadurní.
Malgrat les complicacions per la Covid-19, des de Canals i Munné creuen que ha estat un any positiu i de molts aprenentatges ja que s’han hagut de reinventar i promoure molt més la venda online que anteriorment era gairebé inexistent. En canvi, al restaurant Masia del Parc Segarrulls a Olèrdola han notat una davallada molt gran de clients. Estan facturant un 90% menys que l’any passat. Tal i com explica el director de restauració Borja Alonso, habitualment tenen molts clients de fora de la comarca i amb les restriccions han perdut la temporada de calçots i els banquets de casaments s’han ajornat fins el 2022.

Tot i ser un restaurant molt gran i amb moltes sales privades que asseguren mantenir les distancies de seguretat i la resta de mesures sanitàries, Alonso explica que no els ha estat rentable obrir totes aquestes sales.El restaurant Masia del Parc Segarrulls ha perdut des de l’inici de la pandèmia 150.000 euros. El Borja Alonso vol ser optimista i creure que la restauració començarà a reactivar-se a l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: