Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Programa de Rehabilitació d’Habitatges rehabilita un pis al carrer Bisbe Panyelles

L’immoble, propietat de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN), és l’antiga seu de la Unió Vinícola del Penedès, UVIPE.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social, ha rehabilitat un habitatge, situat al carrer Bisbe Panyelles. El consistori ha signat amb FIVIN, entitat propietària, un conveni de rehabilitació i acord d’utilització, amb un pressupost de les obres de 45.560,15€, a canvi d’una cessió durant 8 anys i 8 mesos a l’Ajuntament per tal que el destini a famílies amb necessitats socials.

Les obres realitzades han consistit en la millora de l’eficiència energètica, la renovació de les instal·lacions d’aigua i d’electricitat, l’enrajolat de les parets del bany i de la cuina i la renovació dels sanitaris. Alhora, s’ha procedit a la instal·lació de mobles de cuina i electrodomèstics nous, la creació d’una habitació nova i el pintat de tot el pis.

L’habitatge té 74m² de superfície útil i consta d’una sala d’estar menjador, 4 habitacions, cuina, lavabo, un rebedor, un passadís i un pati interior.

La regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, explicava les inversions previstes per l’Ajuntament en matèria d’habitatge. Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha remarcat la importància del programa de rehabilitació, que té uns 25 anys d’existència.

L’habitatge, que des de feia uns anys estava en desús, és propietat de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN), entitat que hi havia tingut les seves oficines. Anteriorment també hi havia tingut la seva seu la UVIPE. Ho explicava el president de FIVIN, Miquel Torres.

A les obres han intervingut una empresa constructora i una altra d’instal·ladora de Vilafranca, amb el suport de diversos plans d’ocupació de l’any 2020 per donar feina a persones en situació d’atur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: