Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana es retiraran quatre plàtans d’ombra al carrer Misser Rufet

Demà dimarts s’iniciaran les tasques prèvies per a la substitució de 4 plàtans d’ombra situats al carrer Misser Rufet.

Els treballs implicaran la retirada d’una soca d’un antic plàtan sec, la tala d’un exemplar molt vell, i la retirada de tres arbres mitjans que estan massa propers a les façanes dels edificis. Els plàtans seran substituïts quan es facin els treballs de la temporada de replantació a tot Vilafranca en les properes setmanes. Al carrer Misser Rufet es plantaran exemplars d’una altra espècie, l’auró blanc.

Aquesta actuació es realitza per millorar qualitativament l’arbrat viari, canviant els exemplars que estan en estat molt precari o que no tenen possibilitat de desenvolupar-se convenientment.

La replantació es realitzarà amb una espècie similar als plàtans, però amb un potencial de creixement menor, per tal que puguin desenvolupar-se atenent a l’espai disponible. La replantació dels escocells amb la nova espècie es preveu que es realitzi durant aquesta mateixa campanya de plantació en les properes setmanes juntament amb 56 arbres més.

A Vilafranca actualment existeixen vora 14.000 arbres de diferents espècies. Anualment es reposen o substitueixen una petita part d’aquests exemplars, atenent a diversos motius com poden ser la mort de l’arbre, el trencament per actes de vandalisme o accidents de trànsit, o l’afectació per obres o episodis climatològics adversos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: