Dilluns, 28 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP veu necessari «replantejar globalment el model industrial i turístic del país»

Des de la FEGP opinen que la crisi del coronavirus ha demostrat que cal «replantejar globalment el model industrial i turístic del país».

La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, ha fet balanç del 2020 per a Ràdio Vilafranca i Penedès TV. Lloveras va entrar a la presidència de la FEGP al mes d’octubre i l’entitat va renovar tant la seva junta directiva com el seu equip tècnic.

Els primers objectius per a aquesta entitat que aplega 900 empreses de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, eren fomentar la participació dels socis i modernitzar l’ens. L’esclat de la pandèmia al març, però, va obligar la FEGP a adaptar-se ràpidament a la situació i oferir ajut als seus associats; sobretot a través dels 40 consultors, membres de l’entitat, que es van posar a disposició per resoldre dubtes i oferir assessorar les 24 hores del dia.

Lloveras destaca que la majoria d’empreses de la FEGP són petites i tenen entre 1 i 5 treballadors. En un context d’incertesa i canvis constants, la prioritat de l’entitat era donar resposta, generar xarxa entre les empreses associades i posar sobre la taula les reivindicacions del territori. Per Lloveras, la gestió política de la situació ha estat caòtica i s’han presentat escenaris «sense sentit».

De cara als propers mesos, Lloveras opina que quan s’aixequin els ERTOS en els quals estan immersos moltes empreses, hi haurà un «punt d’inflexió» que permetrà veure fins a on arriba l’impacte de la crisi generada pel coronavirus.

Des de la FEGP opinen que la crisi del coronavirus ha demostrat que cal «replantejar globalment el model industrial i turístic del país».

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha enviat aquesta setmana una carta als grups polítics perquè tinguin en compte les reivindicacions de l’entitat als seus programes electorals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: