Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès assoleix màxims històrics en ocupació el 2023, destacant el sector serveis

Seria la conclusió que s’extreu del darrer informe de conjuntura econòmica que ha presentat la Federació Empresarial del Gran Penedès aquesta setmana a Vilanova

El 2023, la comarca ha experimentat un creixement destacat en l’ocupació, assolint màxims històrics gràcies a l’expansió del sector serveis, tot i un retrocés en agricultura i indústria.

Durant el darrer trimestre de 2023, l’Alt Penedès ha experimentat un augment sostingut en la creació de llocs de treball, assolint un creixement interanual del 3% i marcant un rècord històric amb 43.630 llocs de treball a desembre, reflectint una forta recuperació des de la pandèmia.

El sector serveis ha liderat aquesta expansió, contribuint amb 3,3 punts al creixement global, destacant especialment el comerç amb una aportació significativa d’1,4 punts percentuals. En canvi, la indústria ha experimentat un lleuger retrocés, restant 0,1 punts al creixement global. L’agricultura ha mostrat igualment una situació de contracció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: