Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reclamen a l’Ajuntament que empadroni totes les persones que viuen a Vilafranca

El Sindicat de Llogaters està recollint informació per denunciar a l’Ajuntament de Vilafranca davant el Síndic de Greuges perquè nega el padró a persones vulnerables.

Ja fa algunes setmanes que els dilluns al matí el Sindicat de Llogaters del Penedès es concentra a la plaça de la Vila per reivindicar l’empadronament per a tothom. Aquest dilluns eren un grup més nombrós, amb pancartes i lectura d’un manifest. El portaveu del Sindicat, Txus Magallón, explica que han assumit la lluita pel padró perquè alguns dels seus membres hi estan afectats. Denuncia que l’ajuntament nega el dret al padró a un grup d’habitants de Vilafranca, afectant als sectors més vulnerables de la societat. Consideren que la llei, i encara més en temps de Covid, empara el dret al padró de les persones encara que no acreditin documentalment on estan vivint. Diuen que a Vilafranca s’estan denegant sistemàticament a empadronar persones ocupes, rellogats o que viuen en infra vivendes, i Magallón assenyala que és una decisió política.
Des del sindicat tenen identificades 51 persones que viuen a Vilafranca a les que se’ls nega el padró, i entre aquestes hi ha 14 grups familiars.
Magallón explica que una de les solucions que proposen podria ser l’’empadronament fictici’, que consisteix en empadronar en una vivenda no fixa.
El sindicat ha localitzat aquest mateix problema de no legalitzar el padró a a l’Arboç, el Pla del Penedès o Vilobí, i estan recollint informació perquè el seu l’objectiu és presentar una denúncia davant del Síndic de Greuges de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: