Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogaters continua reclamant més facilitats en l’empadronament a Vilafranca

Aquest dilluns s’han concentrat a les portes del departament de ciutadania de l’Ajuntament, a la plaça del Penedès per reclamar que des de la regidoria es faciliti el padró als residents a Vilafranca.

Des de fa uns dos mesos membres del Sindicat de Llogaters de l’Alt Penedès es concentren a la plaça de la Vila per tal de protestar davant la política restrictiva en relació la possibilitat d’empadronament de persones residents a Vilafranca i que no poden justificar una residència.

Aquest dilluns, han decidit traslladar-se fins a la plaça del Penedès per fer sentir la seva veu als responsables de l’oficina de ciutadania de l’Ajuntament. La cap de l’oficina no hi era, i els membres del sindicat han demanat de poder parlar amb alguna persona que els pogués donar una resposta en nom del govern a les seves demandes. Després d’unes trucades telefòniques, els tècnics de l’oficina els han comentat que no s’acostaria ningú de l’equip de govern fins allà per parlar amb ells, i que si no marxaven vindria la Policia per fer-los fora.

Davant d’aquesta situació, han mantingut una estona la seva presència al replà davant de l’oficina, i després han decidit abandonar l’edifici. A les portes, Txus Magallón en nom del Sindicat, ha explicat que amb l’acció d’aquest dilluns volien forçar poder parlar amb algun regidor.

En Roger, membre també del Sindicat, explicava que el govern aplica la restricció a l’empadronament únicament amb motius polítics i que la resposta que han rebut avui era la presència de la policia.

Des del Sindicat de Llogaters remarquen que la situació que es viu a Vilafranca en relació al padró és il·legal, i que continuaran fent accions per mirar d’aconseguir que l’Ajuntament empadroni totes les persones que resideixen a Vilafranca sense posar-hi través. Consideren des del Sindicat que les restriccions només obeïxen a motius que tenen a veure amb l’origen de les persones que demanen l’empadronament i la seva situació econòmica i social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: