Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua l’incertesa entre els llogaters, tot i les mesures anunciades pel Govern Estatal

El Sindicat de Llogaters mostra el seu descontent amb les mesures anunciades i promou que es deixin de pagar les quotes mensuals, a mode de protesta.

Organitzacions com el Sindicat de Llogaters han manifestat el seu descontent un cop conegudes les mesures del Govern de l’Estat en matèria de lloguers, per fer front a la crisi del Coronavirus. A més, el sindicat critica la desprotecció dels usuaris i fa una una crida a la vaga de llogaters, és a dir, que deixin de pagar la quota de lloguer mensual.

Entre les propostes anunciades ahir per part de l’executiu, a banda de la suspensió dels desnonaments durant sis mesos, destaca el llançament de microcrèdits a interessos baixos per llogaters de petits propietaris. Segons el representant del Sindicat de Llogaters a la comarca, Txus Magallón, les mesures anunciades són insuficients i «només serviran per endeutar els llogaters». Alhora, Magallón afirma que la vaga de llogaters seguirà en peu.

Des del sector immobiliari, davant les mesures anunciades pel Govern, argumenten que qualsevol iniciativa que ajudi a millorar les condicions de llogaters i petits tenidors «és benvinguda». La gestora immobiliària, Emma Fito, explica que la situació actual està en canvi constant i és nova per a tots. Això fa que els acords entre llogaters i petits propietaris esdevinguin «la forma més ràpida per solucionar el pagament».

Des del Sindicat, Magallón insta a les institucions a fer un canvi en la presa de mesures concretes i que es protegeixi, principalment, a aquells llogaters que tinguin un acord signat amb fons, bancs o grans propietaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: