Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les escoles de Sant Sadurní se sumen a la campanya de Greenpeace per reduir residus al mar

Les escoles de Sant Sadurní se sumen a la campanya de Greenpeace per reduir residus al mar

La contaminació per plàstics és un dels principals problemes mediambientals dels mars i afecta a centenars de milers d’animals marins.

Uns 120 alumnes de les escoles Vedruna, Sant Josep, Intermunicipal i Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia, han participat aquesta setmana en una acció directa de protesta i sensibilització ambiental per prevenir els residus del mar. Segons la organització ecologista Greenpeace, el 66% dels mars i oceans del planeta presenten una alteració greu del seu estat natural degut a la contaminació que provoca l’espècie humana. Els mars són de vital importància per la conservació de la biodiversitat, la seguretat alimentaria, i el clima del planeta; i només estan protegits el 3 % del total de mars i oceans del mon. Sense els oceans sans, l’atmosfera podria contenir un 50% més de CO2, i la temperatura seria tant alta que la vida seria impossible. La logística i l’organització han estat a càrrec del grup ecologista local ADEMA i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní i pares voluntaris que han vetllat per la seguretat dels alumnes durant l’acció directa reivindicativa. La contaminació per plàstics és un dels principals problemes mediambientals dels mars i afecta a centenars de milers d’animals marins. Els microplàstics del mar i d’altres llocs també arriben a entrar dins el cos dels homes a través de la xarxa tròfica de la cadena alimentaria, i desconeixem les conseqüències que això pot tenir en la nostra salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: