Dimarts, 24 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La consellera d’Agricultura destaca l’alt compliment de les mesures per donar suport al cava

La consellera d’Agricultura destaca l’alt compliment de les mesures per donar suport al cava

La consellera també s’ha compromès a continuar treballant mesures d’ajut de les diferents administracions per a fer front a les repercussions de la COVID19 i a les necessitats del sector del cava.

Teresa Jordà ha presidit aquest dimarts la Quarta Cimera del Cava, on ha esperonat a totes les parts implicades en el sector a prendre les decisions que afavoreixin el millor equilibri entre oferta i demanda i que es tradueixin en una millora econòmica de tota la cadena.

La consellera considera que el Departament d’Agricultura ha complert amb tot allò anunciat el mes de juny, com ara el pla de xoc, pactat amb el sector, per reactivar el món del vi, compensar els efectes econòmics de la Covid-19 i afrontar la crisi d’excedents de vi. La trobada, realitzada telemàticament, ha servit per analitzar les mesures adoptades enguany i els seus resultats, així com possibles propostes de cara a l’any vinent.

La consellera Jordà ha destacat que fins ara s’han fet efectius els ajuts del pla de xoc per compensar les pèrdues d’ingressos a viticultors, cellers i DO víniques arran de la COVID19. A més, també s’ha posat de relleu el pressupost extraordinari destinat a ajudar als viticultors afectats pel míldiu. Paral·lelament, el Departament està en converses amb el Ministeri i les companyies d’assegurances perquè el risc del míldiu estigui cobert per l’assegurança agrària en el futur.

Pel que fa a les propostes per a la nova campanya, la consellera ha manifestat la voluntat de continuar treballant per aconseguir el millor equilibri oferta-demanda possible i l’impacte corresponent sobre els preus del raïm, del vi base cava i del producte final.

En aquest sentit, Jordà ha destacat que com a Administració, no estan autoritzats a marcar cap tipus de preu, però sí que han d’explorar totes les vies que calgui per tal que tothom es guanyi la vida en la cadena del cava.

També en relació a la propera campanya, la consellera ha assegurat que el Departament d’Agricultura continuarà treballant mesures d’ajut de les diferents administracions que permetin fer front a les repercussions de la COVID19 i a les necessitats del sector del cava i seguirà donant suport als productes de qualitat diferenciada com a eina de valorització, ordenació i aprofitament dels recursos del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: