Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona Cimera del Cava acorda mesures per evitar una verema com la de l’any passat

Es va fer a la seu de l’INCAVI i la voluntat era evitar que es torni a repetir la mateixa situació de la verema passada en la que el preu del quilo de raïm va caure estrepitosament fins a situar-se a mínims històrics.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va tornar a presidir aquesta dimarts una nova reunió de la cimera del cava en la que per primera vegada es van asseure a la mateixa taula pagesos productors i cellers elaboradors de vi base i cava.

La primera Cimera del Cava que es va fer el passat mes d’agost va acabar sense acord, però amb la voluntat de tornar-se a trobar per continuar buscant solucions. En aquesta segona trobada es van dibuixar els primers acords, tot i que no s’han volgut concretar a l’espera d’una tercera cimera on s’acabaran de definir.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, just al sortir de la reunió va anunciar que s’havien acordat mesures genèriques i va emplaçar a tots els actors a fer els deures per arribar a bon port.

La cap sectorial de la vinya i el vi de JARC, Isabel Vidal, valorava positivament la unitat, tot i ser conscients de la feina ingent que hi ha. També n’estava satisfet en Damià Deàs, president de l’Institut del Cava. Al seu torn, Pere Guilera com a president de PimeCava vaticinava que el cava conqueriria el món per segona vegada.

La tercera cimera està previst que es faci al llarg del proper mes de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: