Dijous, 9 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona Cimera del Cava acorda mesures per evitar una verema com la de l’any passat

Es va fer a la seu de l’INCAVI i la voluntat era evitar que es torni a repetir la mateixa situació de la verema passada en la que el preu del quilo de raïm va caure estrepitosament fins a situar-se a mínims històrics.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va tornar a presidir aquesta dimarts una nova reunió de la cimera del cava en la que per primera vegada es van asseure a la mateixa taula pagesos productors i cellers elaboradors de vi base i cava.

La primera Cimera del Cava que es va fer el passat mes d’agost va acabar sense acord, però amb la voluntat de tornar-se a trobar per continuar buscant solucions. En aquesta segona trobada es van dibuixar els primers acords, tot i que no s’han volgut concretar a l’espera d’una tercera cimera on s’acabaran de definir.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, just al sortir de la reunió va anunciar que s’havien acordat mesures genèriques i va emplaçar a tots els actors a fer els deures per arribar a bon port.

La cap sectorial de la vinya i el vi de JARC, Isabel Vidal, valorava positivament la unitat, tot i ser conscients de la feina ingent que hi ha. També n’estava satisfet en Damià Deàs, president de l’Institut del Cava. Al seu torn, Pere Guilera com a president de PimeCava vaticinava que el cava conqueriria el món per segona vegada.

La tercera cimera està previst que es faci al llarg del proper mes de març.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: