Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VINSEUM convoca la VII Beca Emili Giralt Raventós – Cultures del Vi

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 6 de novembre de 2020.

VINSEUM convoca la Beca Emili Giralt Raventós amb la voluntat de promoure la investigació de temes vitivinícoles des de la vessant cultural i de fomentar la recerca d’aspectes socioculturals i històrics sobre la vinya i el vi.
Amb aquesta beca el museu vol fomentar la implicació del sector del vi amb la cultura alhora que potenciar la imatge de VINSEUM com a punt de referència nacional i internacional pel que fa a la recerca i la difusió del coneixement sobre les cultures del vi. La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana. El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 6 de novembre de 2020.
Les bases de la convocatòria es poden descarregar a www.vinseum.cat
VINSEUM convoca la beca Emili Giralt des de 2007. Els projectes guanyadors de la beca han estat diversos, tractant temes com Edició crítica del De Re Rustica de la Biblioteca Nacional de París 8088, de la professora Maria Antònia Martí Escayol o Viticultura, desigualtat i conflicte agrari. La lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1939, de l’historiador Raimon Soler. La VI beca Emili Giralt va recaure en el graduat en història Antoni Corrales pel projecte El vi romà com a antecedent de l’actual: recerca en el món vitivinícola romà i elaboració d’un vi seguint les fonts clàssiques. Es tracta de la primera vegada que la beca s’atorga a un projecte d’arqueologia experimental i d’història comparativa.
El projecte sempre s’ha de dur a terme durant un any i els resultats de la recerca s’exposen públicament en un acte a l’auditori del museu.
A més, des de l’any passat, i fruit de l’acord de col·laboració entre VINSEUM i la Universitat Rovira i Virgili la nova col·lecció de llibres Cultures del Vi incorpora els treballs resultants de les successives beques Emili Giralt amb l’objectiu d’ajudar a la difusió de la recerca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: