Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Antoni Corrales guanya la VI Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi

Antoni Corrales guanya la VI Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi

El jurat ha decidit atorgar la VI Beca Emili Giralt al projecte ‘El vi romà com a antecedent de l’actual: recerca en el món vitivinícola romà i elaboració d’un vi seguint les fonts clàssiques’.

Aquest dimarts 7 de gener, el jurat de la VI Beca Emili Giralt i Raventós –
Cultures del Vi ha fet públic el seu veredicte, atorgant la beca al graduat en
història Antoni Corrales.
Es tracta de la primera vegada que la beca s’atorga a un projecte d’arqueologia experimental i d’història comparativa. El projecte, que s’haurà de dur a terme durant un any, consistirà en l’estudi de les fonts antigues romanes on s’explica com es feia vi per després produir un vi seguint les tècniques descrites pels autors romans estudiats (Plini el Vell, Cató, Columel·la, Varró o Apici). Amb posterioritat a l’elaboració del vi, es compararà la metodologia romana amb la que s’utilitza actualment tot buscant punts de connexió i diferències.
Aquesta és la sisena edició de la Beca Emili Giralt i Raventós-Cultures del Vi, un certamen impulsat des de VINSEUM amb l’objectiu d’estimular recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes. La beca està dedicada a l’historiador Emili Giralt i Raventós, en reconeixement a la seva tasca investigadora i com a impulsor de la recerca històrica en el camp de la vitivinicultura als Països Catalans. La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: