Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Lluís Sales i Favà guanya la IX Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi

Lluís Sales i Favà guanya la IX Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi

El jurat ha decidit atorgar la IX Beca Emili Giralt al projecte “E tragueren lo reramost e la brisca del cup”, un treball del doctor en Història econòmica i social, Lluís Sales.

El projecte analitzarà la viticultura al Pla de Barcelona a finals del segle XIV a a partir dels llibres de comptes de tres hospitals de la ciutat de Barcelona d’aquest període (Hospitals d’en Colom, dels Mesells i d’en Vilar) i que actualment es troben custodiats a l’Arxiu Capitular de Barcelona.

La documentació comptable produïda pels hospitals descriu amb molta precisió les tasques agrícoles i de producció del vi que eren controlades per la pròpia institució. Amb aquestes dades es desenvoluparà un estudi que descriurà les feines de la verema i de la producció del vi a finals del segle XIV a l’àrea de Barcelona.

El jurat, que va decidir per unanimitat atorgar la beca a Lluís Sales, considera que es tracta d’una proposta de recerca molt ben articulada, i va considerar l’originalitat i l’alt interès acadèmic del projecte en proposar treballar amb unes fonts documentals inèdites.

Aquesta és la novena edició de la Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi, un certamen impulsat des de VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb l’objectiu d’estimular recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes. En la present edició s’han presentat quatre projectes diferents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: