Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pediatria incorpora a les seves tasques la gestió de la Covid-19 als centres educatius

Amb la irrupció del coronavirus, l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès ha mantingut l’assistència habitual i ha establert un segon circuit per atendre la simptomatologia Covid-19.

Des de l’equip han potenciat les visites no presencials i destaquen la importància d’assistir al CAP només amb cita prèvia per evitar riscos innecessaris. El Servei de Pediatria també ha incorporat a les seves tasques la gestió de la Covid-19 als centres educatius. Ho ha fet amb una vintena de professionals de diverses disciplines que s’encarreguen de garantir el bon funcionament del protocol dictat pel Departament de Salut un cop es detecta un cas positiu en un alumne. La detecció se sol fer a l’Atenció Primària, que és qui valora si cal o no fer la prova PCR segons la simptomatologia. En cas de fer-la i que surti positiva, s’activa el dispositiu i se cita tot el grup estable de convivència per fer-se una prova PCR al mateix centre educatiu el més aviat possible.

Eva Casan és l’adjunta a la direcció del Servei de Pediatria de l’Alt Penedès.

Des de l’equip expliquen que els casos escolars s’aniran produint però se senten preparats per gestionar-los adequadament.

Casan recorda que als centres educatius, com escoles, instituts, llars d’infants, etc., hi conviuen moltes persones cada dia i són espais on és cabdal contenir i frenar la cadena de transmissió del virus.

Al CAP Vilafranca Nord hi ha una sala on treballen els gestors Covid fent el rastreig dels casos i recollint contactes.

El Xavier Domènech és gestor Covid de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès. Explica que, amb la informació que recull, s’encarrega de qualificar el risc de brot i recollir els contactes estrets de les persones que han donat positiu, entre altres funcions.

Entre l’equip també hi ha la figura de les referents Covid de les escoles, com l’Eva Barbancho, que ens explica la seva tasca en la contenció del coronavirus.

Amb tota aquesta nova situació generada per la pandèmia, des del Servei de Pediatria afirmen que «les famílies tenen l’assistència assegurada sempre que sigui necessari i que l’activitat assistencial habitual no es veurà alterada malgrat s’hagi hagut de reorganitzar el servei».

Per intentar evitar les esperes al telèfon per a consultes de pediatria de les famílies, a l’inici de la pandèmia l’Ajuntament de Vilafranca va dotar l’equip amb un mòbil exclusiu d’assistència pediàtrica. El mòbil dona cobertura a tota la comarca i és atès per una infermera de pediatria: és el 682 147 931 i està actiu des de les vuit del matí i fins a les vuit del vespre. La programació de visites ordinària funciona pels canals habituals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: