Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana la intervenció de la la Generalitat en el sector industrial del Penedès

La CUP del Penedès ha fet una roda de premsa davant de l’empresa Saint-Gobain de l’Arboç en la que ha explicat quina és la seva aposta per garantir el futur industrial de les comarques penedesenques.

Per la CUP el manteniment de la indústria i frenar la destrucció de llocs de treball són les principals prioritats i exigeixen a la Generalitat que s’hi impliqui. Consideren imprescindible que l’administració recuperi un paper actiu en l’economia i que intervingui per frenar les deslocalitzacions amb un pla de xoc.
Per això, la CUP creu essencial garantir la continuïtat dels centres com Alfisa, de Santa Margarida i els Monjos, que es troba en un concurs de creditors. En aquest sentit, posen sobre la taula la possibilitat de que, en cas de no trobar un comprador que es comprometi amb el manteniment de la producció i dels llocs de treball, sigui la Generalitat directament qui ho faci. A la roda de premsa hi han participat treballadors d’Alfisa i de Bergé que han explicat la situació en que es troben.
Àngel Arana, del comitè d’Alfisa parla d’una situació esperpèntica.
Per la seva banda Xavi Garcia de l’assemblea de Bergé Logística exposava la seva situació.
Han reclamat a l’administració la intervenció en uns conflictes laborals que entre tots dos afecten directament a més de 140 famílies. En altres conflictes, com el cas de les empreses subcontractades per Saint-Gobain, des de la CUP s’insta a la Generalitat a buscar una solució per prop dels seixanta treballadors afectats o dur a terme un pla d’acompanyament de cara a una sortida cooperativa per la seva activitat. La CUP demana a la Generalitat i a tots els agents implicats al territori que es comenci a treballar immediatament en un pla per un nou model d’indústria al Penedès que passi per crear i potenciar un sector industrial sostenible, respectuós amb l’entorn paisatgístic i amb un pes significatiu de la indústria pública i cooperativa. També ha interpel·lat als alcaldes i regidors de PSC i de Comuns per tal de que exigeixin al govern de l’estat la derogació de la reforma laboral, que deixa sense cap protecció als i les treballadores afectades en qualsevol conflicte laboral.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: