Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es manifesten a la plaça de la Vila contra el toc de queda i la privació de drets

La CUP i altres col·lectius de l’esquerra independentista van convocar aquest dilluns a les vuit del vespre una concentració contra el toc de queda.

Segons la CUP el Govern està suplint la manca de recursos públics per fer front a la COVID-19 amb limitacions de drets fonamentals i responsabilitzant la població. Conscients de la responsabilitat política i social que recau en aquests moments sobre totes les institucions públiques, tant municipals com autonòmiques, des de la CUP volen aportar un seguit de propostes per revertir la situació d’excepcionalitat que s’ha vist agreujada els darrers dies per l’augment de contagis de la COVID-19.
En primer lloc apunten que sempre s’ha mostrat a favor de les recomanacions i mesures emprades amb l’objectiu de frenar els contagis de la COVID-19 i evitar el col·lapse de la sanitat pública. Tot i així, consideren que les mesures que ha estat aplicant el Govern de la Generalitat les darreres setmanes ni són efectives ni van directament a l’arrel dels focus de contagi.
Segons la CUP, les mesures que s’apliquen no serveixen per frenar la corba i són un pretext per justificar la petició de l’estat d’alarma a l’estat espanyol.
Per això surten al carrer per protestar.
Des de l’esquerra independentista assenyalen que són necessàries altres mesures efectives com l’augment de rastrejadors, el reforç del sistema sanitari públic, el reforç del transport públic, la reducció de ràtios a les escoles o la intervenció de les residències geriàtriques.
La CUP considera que el govern està suplint la manca de recursos públics traslladant la responsabilitat de l’augment dels contagis directament a la població. I s’està normalitzant la retallada de drets i llibertats com a pretext sanitari per frenar la corba de contagis, sense fer ni un sol pas per revertir aquelles polítiques de privatització i retallades que han dut fins aquí i que afecten directament a la sanitat i a l’educació pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: