Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana comença la campanya de vacunació de la grip

L’habilitació d’espais alternatius als CAP per fer la vacunació i la incorporació dels mestres als col·lectius de serveis essencials que tenen recomanada la vacuna són les principals novetats.

La campanya de vacunació de la grip comença oficialment aquest dijous 15 d’octubre, abans del que és habitual per anticipar-se a l’epidèmia en un context marcat pel coronavirus i en que cal, més que mai, reduir l’hospitalització i la mortalitat de les persones amb més risc per evitar el col·lapse del sistema de salut.

Des de l’Equip d’Atenció Primària del Penedès Rural, l’adjunta a direcció Ascen Casado, explica que els països de l’hemisferi sud ja han conviscut amb els virus de la grip i la Covid-19 al mateix temps. Ara sabem, per exemple, que la mortalitat dels pacients amb Covid-19 es duplica quan també estan infectats pel virus de la grip i que no hi ha cap evidència científica que demostri un major risc d’infectar-se per coronavirus per haver rebut la vacuna contra la grip.

La campanya de vacunació de la grip està plantejada com en anys anteriors però s’ha adquirit un 20% més de dosis. Es prioritzarà en primer lloc vacunar als grups de risc determinats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Bàsicament són persones d’edat igual o superior als 60 anys i les persones de menys de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip.

No hi ha canvis significatius en els grups de risc, a excepció de la novetat de que en aquesta campanya s’incorpora el col·lectiu de docents en ser considerat servei públic essencial.

Una altra de les novetats principals és la incorporació d’espais alternatius als consultoris mèdics per dur a terme la vacunació. A Santa Margarida i els Monjos, per exemple, l’Ajuntament ha cedit el Molí del Foix com a espai on realitzar la campanya de vacunació de la grip i les proves PCR prèviament prescrites per un professional sanitari, en franges horàries alternes i amb totes les garanties necessàries per garantir la seguretat de la ciutadania. L’espai està situat a prop del CAP i s’hi accedirà des del número 84 de l’Avinguda de Catalunya.

Aquesta mesura permetrà que l’atenció presencial del CAP no es vegi alterada per l’activitat relacionada amb la vacunació i les proves PCR i s’aplica de diferents maneres segons les característiques de cada municipi.

L’Organització Mundial de la Salut i la Comissió Europea s’han marcat objectius ambiciosos per a aquesta campanya com vacunar un 75% de la població que viu a les residències de gent gran, als majors de 65 anys i els professionals sanitaris i sociosanitaris i assolir el 60% entre col·lectius com les dones embarassades i les persones dels grups de risc definits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: