Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A l’Alt Penedès hi ha 11 grups confinats del total de 107 centres d’ensenyament

Pel que fa als estudis superiors, les classes teòriques a la universitat seran online a partir de demà dijous.

Un mes després d’haver-se iniciat el curs als centres d’ensenyament, ni a la comarca de l’Alt Penedès ni a Vilafranca s’ha hagut de confinar completament cap centre. En concret, segons dades del departament d’Educació, a l’Alt Penedès hi ha 107 centres, des de llars d’infants, passant per escoles de primària i instituts de secundària. D’aquests la gran majoria es troben sense cap cas de covid-19 i amb totes les aules en funcionament. En el seu conjunt hi ha 8 casos de persones que han donat positiu en els darrers deu dies, però no tots s’han detectat dins dels centres. En concret hi ha un total d’11 grups confinats a la comarca, amb 260 persones confinades entre alumnes, professors i personal extern. Els casos que afecten més gent s’han donat a l’Escola Montcau de Gelida, l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní, l’Institut Milà i Fontanals i l’Escola Montagut de Vilafranca. Les dades dels casos covid-19 als centres educatius s’obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l’aplicació Traçacovid.

Pel que fa als estudis superiors, les classes teòriques a la universitat seran online a partir de demà dijous. Així ho han acordat les dotze universitats catalanes amb el govern amb l’objectiu de contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya. Només estaran autoritzats a anar al centre els estudiants que hagin de fer pràctiques o activitat de recerca, la resta hauran de seguir el curs des de casa; una mesura que, en principi, durarà quinze dies. Amb la mesura, que no agrada a bona part dels estudiants, es pretén reduir la mobilitat i, en conseqüència, els contagis.

Aquesta mesura afecta directament la jornada de vaga convocada el 21 d’octubre a les universitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: