Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aprova, sense cap vot en contra, una moció de rebuig a la sentència que inhabilita Torra

A les 9 del matí d’aquest dimecres s’ha celebrat, de forma telemàtica, un ple municipal extraordinari de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat.

El regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, no hi ha participat.
El regidor de VeC, Ramon Arnabat, ha qualificat la inhabilitació de fet molt greu, perquè els presidents els ha de posar i treure el poble de Catalunya. Els Comuns consideren que cal defensar la institució i que la sentència s’excedeix. Arnabat assenyala que la justícia a l’Estat s’ha convertit en un impediment per avançar.
Malgrat tot, el regidor de VeC ha lamentat també que Quim Torra no hagi convocat unes eleccions que fan falta des de fa molt de temps a Catalunya. Per part de la CUP, Maria Ramon, ha reclamat més diàleg a l’hora d’abordar mocions com aquesta i ha lamentat que el redactat del text de l’Ajuntament de Vilafranca no sigui el mateix que ha distribuït l’Associació de Municipis per a la Independència.
Respecte a la inhabilitació ha mostrat solidaritat amb el president i ha qualificat la sentència com un atac a la llibertat d’expressió.
Maria Ramon ha fet una crida a la gent a participar en les mobilitzacions. Per part del PSC, Francisco Romero, ha lamentat el trist desenllaç d’un president inhabilitat per penjar una pancarta. Ha qualificat Quim Torra de bona persona, però d’activista més que polític, i ha recordat que la gent vol dels polítics que busquin solucions als problemes.
Romero ha anunciat que el seu grup no votaria la moció, amb ganes d’assolir que el text s’aprovi sense cap vot en contra i amb l’esperança que comenci un temps de diàleg i d’acord. Per part d’ERC, Mònica Hill, ha qualificat la sentència de vergonya, ‘com ho és perseguir un president escollit a les urnes, fent política des dels òrgans judicials’. Ha considerat clar que la única sortida a la situació és la independència. D’altra banda ha criticat el fet que la moció de Vilafranca no sigui la mateixa que la de l’AMI i ha afegit que si Vilafranca comptés amb un govern republicà això no passaria.
Hill ha assenyalat que en ares al consens votaven a favor un text que els ha decebut.
En nom de Junts per Vilafranca, Ricard Rafecas, ha remarcat que la inhabilitació és una vergonya, una il·legalitat i una injustícia.
D’altra banda a nivell personal ha reclamat més unitat entre les forces independentistes.
Per cloure el debat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que la moció no és la mateixa de l’AMI per aconseguir que el text s’aprovi amb un ampli suport i sense cap vot en contra.
Finalment la moció s’ha aprovat amb els 15 vots a favor de VeC, CUP, ERC i JxV. Finalment el PSC no ha votat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: