Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més d’un 70% d’empreses del Penedès veuen com la crisi del Covid fa baixar els seus ingressos

A finals de juliol 121 empreses del Penedès i Garraf van respondre a una enquesta de la patronal sobre com els estava afectant la crisi del Coronavirus.

El resultat és que més d’un 70 % han vist com davallava la seva facturació. El treball de camp que ha realitzat la Federació Empresarial del Gran Penedès també conclou que la crisi afecta de forma diferent segons el sector. Mentre al turisme l’afectació ha estat molt greu, a la industria i serveis a les empreses ha estat més moderada. Una altre dada és que un 20% dels enquestats s’ha reinventat oferint nous productes o serveis.
El teletreball i l’aplicació de ERTOS han estat els dos mètodes més utilitzats per les empreses per poder afrontar aquesta situació de crisi. Les empreses reclamen més ajuts, una nova regulació laboral i rebaixar la pressió fiscal.
En relació als ERTOS, la patronal del Gran Penedès reclama que continuïn vigents mentre hi hagi l’alerta sanitària. També reclamen que els plans de recuperació no siguin iguals per a tots els sectors i per tant que es tingui en compte els que més estan patint.
Al mes de març la Federació va fer aquesta mateixa enquesta en la que hi van participar 188 empreses. Les dades de la destrucció d’empreses es coneixeran en la presentació de l’informe de conjuntura econòmica del primer semestre de l’any 2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: