Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Sant Ramon prepara amb un treball intens l’inici de curs marcat per la Covid-19

Les mesures de control i restriccions en les activitats que es preveuen en els darrers protocols marquen la preparació d’un inici de curs que es presenta amb moltes inecerteses.

En aquesta darrera setmana abans de l’inici del curs el treball és intens als centres escolars. Cal preparar els centres per adaptar tots els espais a les noves recomanacions que es fan tant des de l’àmbit sanitari com educatiu.
A l’escola Sant Ramon han anat recollint totes les consignes i mirant d’adaptar-les a la realitat del centre. Com explica la directora, Fina Loscos, hi ha coses que són pràcticament impossibles de complir, i entre aquestes apunta la ràtio. En el seu cas han decidit mantenir les mateixes que tenien el curs passat, per sobre dels 20 alumnes per classe; però garantint els grups bombolla fent una aposta per reorganitzar el professorat, sobre tot a infantil i primària.
A secundària es mantenen també les ràtios del curs passat, però en aquest cas s’ha considerat que calia garantir l’especialització dels professors en cada matèria.
L’escola ha reorganitzat les entrades i sortides dels prop de 670 alumnes en diferents portes i horaris, fent-ne entrar alguns una mica més aviat i altres una mica més tard de l’horari habitual.
Loscos remarca que el treball més intents de preparació ja el van fer al llarg del mes de juliol, i que es de finals d’agost s’han centrat bàsicament en fer petits retocs al que ja tenien previst.
A Sant Ramon consideren que en la mesura del possible l’escola ha de ser presencial, però al mateix temps tenen present que hauran de compaginar les classes al centre amb la formació telemàtica. Treballant sempre amb la previsió que s’hagin de posar en quarantena alumnes o professors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: