Dimecres, 21 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La crisi de la Covid-19 comporta una afectació econòmica a l’Ajuntament de Vilafranca d’uns 3M€

L’alcalde, Pere Regull, ha avançat que s’està fent una estimació de l’impacte econòmic a l’Ajuntament.

En el transcurs del programa Diàlegs amb l’alcalde, Pere Regull, ha explicat que en el ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca d’aquest dimarts es porten a aprovació algunes modificacions de pressupost que constaten l’afectació que tindrà la crisi del coronavirus a les arques municipals.
Per posar un exemple l’alcalde assenyala que l’increment de la neteja de les escoles públiques, que són de la Generalitat, però que els ajuntaments es fan càrrec del seu manteniment, suposarà per l’Ajuntament de Vilafranca enguany un augment de costos de 400.000€.
L’alcalde ha avançat que s’està fent una estimació de l’impacte econòmic a l’Ajuntament, comptant amb l’augment de costos de la neteja, la reducció d’ingressos per la menor activitat econòmica i per que s’ha decidit reduir o suprimir algunes taxes per donar suport als col·lectius més afectats. Una xifra que pot arribar als 3M€. Un impacte que farà replantejar alguns projectes de mandat.
Regull apunta que de moment encara es plantegen moltes incerteses, però assenyala que des de l’ajuntament estan controlades. Recorda que ja en la crisi del 2009 Vilafranca va poder mantenir els serveis amb una política d’austeritat i assegura que també aquesta vegada la ciutat tirarà endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: