Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Grans Muralles de Torres i III Lustros Brut Nature de Gramona, entre els millors vins del món

Els prestigiosos premis Decanter World Wine Awards 2020 han fet públics els seus resultats. En el palmarès dels premis hi apareixen puntuats poc més de 300 vins catalans i entre els cinc vins que encapçalen la llista, n’hi ha un parell elaborats per cellers penedesencs. Es tracta del Gran Muralles 2016 de Família Torres i el III Lustros Brut Nature 2012 del celler Gramona de l’agrupació Corpinnat.

A més, el Grans Muralles que elabora Família Torres a la DO Conca de Barberà, ha revalidat el títol de ‘Best in Show’. Aquest negre mediterrani elaborat amb varietats autòctones, algunes d’elles ancestrals, ha obtingut per segon any 97 punts i la màxima distinció d’aquest prestigiós concurs, que el considera un dels 50 millors vins del món. És, a més, un dels 4 vins espanyols -i l’únic català- que figura en aquest exclusiu rànquing, escollit entre més de 16.500 referències de 55 països.

Grans Muralles 2016, neix d’una vinya històrica de sòls profunds i pedregosos, a tocar del Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà. Elaborat per primera vegada el 1996, és el primer exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals que va iniciar Família Torres a principis dels vuitanta, en integrar en el seu cupatge la garró i, anys més tard, la querol.

Els altres vins que encapçalen la llista catalana són Mas de la Rosa Vi de Finca 2017 del celler Vall-Llach de la DO Priorat, Doix Costers de Vinyes Velles 2016 del celler Mas Doix de la DO Priorat i Rabetllat i Vidal Gran Reserva Brut Nature 2015 del celler Ca N’Estella de la DO CAVA.

El certamen, els resultats del qual s’han obtingut a partir de tastos a cegues amb professionals del vi celebrats durant el mes d’agost a Londres, ha entregat enguany un total de 178 medalles de platí, 537 medalles d’or, 5.234 medalles de plata i 7.508 medalles de bronze, a més del màxim reconeixement a 50 vins considerats els ‘Best in show’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: