Dijous, 22 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els ajuntaments tenen despeses extraordinàries de fins al 50% per prevenir la COVID

Els ajuntaments tenen despeses extraordinàries de fins al 50% per prevenir la COVID

Els ajuntaments han tingut despeses extraordinàries de fins al 50% per poder complir amb les mesures sanitàries per prevenir la COVID a les escoles i els equipaments esportius.

El dijous passat es va celebrar telemàticament una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès. Presidida per Cesar Herràiz, la sessió tenia 3 punts a l’ordre del dia. Els alcaldes volen que la Generalitat i la ciutadania coneguin el volum de les despeses extraordinàries que han hagut d’assumir els ajuntaments per poder obrir les escoles de Primària, les llars d’infants i els equipaments esportius tot complint els protocols de prevenció de la Covid. Per això, al llarg dels propers dies el Consell Comarcal de l’Alt Penedès farà una recollida de dades municipi per municipi. La informació es farà pública i també s’enviarà a la Generalitat i la Diputació per intentar aconseguir recursos extraordinaris per fer-hi front. En el segon punt es va fer una posada en comú sobre el grau de compliment dels protocols per a la prevenció de la Covid en les competicions esportives i els entrenaments. En la majoria de municipis s’està autoritzant l’entrada de públic a les grades amb limitacions. També s’està autoritzant l’ús dels vestuaris per als equips visitants que participen en competicions, però per torns si l’espai és petit. Es va acordar que, si es detectava un possible cas de Covid relacionat amb una activitat esportiva, des dels ajuntaments s’avisaria d’immediat a la persona responsable del rastreig per poder confirmar o descartar ràpidament les sospites i evitar confinaments innecessaris.
En el següent punt de l’ordre del dia es va parlar de l’incivisme vinculat a les ocupacions irregulars d’habitatges. Els petits ajuntaments no tenen policia local i tenen moltes més dificultats per fer front a aquesta problemàtica, amb festes sorolloses, amenaces a veïns i autoritats, gossos perillosos sense lligar o abocament d’escombraries als carrers.
Els alcaldes de l’Alt Penedès volen un marc legal que doni solucions àgils a les ocupacions delinqüencials, però calen més agents de policia o mossos al territori i importants canvis legislatius a nivell estatal. Per aquest motiu, s’ha creat una comissió per seguir treballant el tema, i el president, Cèsar Herràiz, ja ha demanat una reunió amb el conseller d’Interior de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: