Dimarts, 25 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut pretén fer unes 4.000 proves PCR a Vilafranca aquesta setmana amb els tests massius

Les proves es fan de dilluns a divendres a l’Escorxador, adreçades bàsicament a persones de 19 a 40 anys que hagin pogut tenir contactes amb positius o fet trobades sense mesures preventives.

Des de primer hora d’aquest dilluns ja hi havia força gent fent cua a l’Escorxador de Vilafranca per tal de fer-se aquestes proves PCR que al llarg de la setmana es faran per part del Departament de Salut de la Generalitat. Unes proves que es destinen bàsicament a persones d’entre 19 i 40 anys de l’ABS de Vilafranca, que en els darrers dies hagin tingut contactes socials sense respectar les mesures de distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona, en reunions d’amics o aglomeracions. Per cert, algunes persones que s’han acostat a l’Escorxador provinents de municipis del voltant de Vilafranca es queixaven que els havien fet marxar sense poder-se-la fer.
La Consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés ha estat l’encarregada d’explicar aquesta mesura acompanyada de l’alcalde de Vilafranca, i delegat del govern de la Generalitat a l’Alt Penedès, Pere Regull. Vergés destacava d’aquesta manera el motiu per el qual aquestes proves s’estan fent aquests dies a la capital de l’Alt Penedès.
Aquestes proves són unes fotografia del moment actual, i la consellera reclamava una conscienciació col·lectiva per evitar contagis i rebrots. L’ús de mascareta, el rentat de mans i mantenir la distancia continuen sent les recomanacions principals. Prop d’un centenar de persones havien passat ja el primer matí a fer-se la prova.
En aquest sentit, Pere Regull remarcava que cal no crear alarma social, i tenir present que ara mateix Vilafranca ofereix unes dades que no són preocupants en relació a la COVID-19. Considera però que accions d’aquest tipus són interessant per ajudar a evitar rebrots i fer un treball de contenció.
Vergés ha volgut recordar també que al maig es va fer una acció similar a Lleida que en aquell moment va donar una bona fotogtrafia de la situació. Pel que fa a Vilafranca, ha remarcat que s’ha donat una casuística de casos aquests darrers dies que volien observar.
Les proves es fan fins divendres en horari de 9 a 2/4 de 2 del migdia al matí; i de 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. Els resultats arribaran de manera privada a totes les persones que s’hagin fet la prova a través de l’espai La Meva Salut a la web del Catsalut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: