Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El protocol de la verema d’aquest 2020 vol garantir la traçabilitat de possibles positius

L’Alberg humanitari obrirà el proper 21 d’agost i allargarà enguany el seu servei fins el 14 de setembre. Un espai destinat als temporers que s’acostin al Penedès en recerca de feina.

Aquest migdia l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del gerent de la regió metropolitana sud del Departament de Salut de la Generalitat, Joan Puigdollers, han explicat el protocol que s’ha activitat aquesta verema al Penedès, amb la voluntat de garantir el màxim possible la seguretat sanitària de tots els participants.
Regull ha explicat que s’ha editat un tríptic adreçar a pagesos, empreses i veremadors, on es recullen els consells bàsics que són els ja coneguts d’ús de la mascareta, la higiene de les mans i el mantenir la distància. S’hi especifica també que cal evitar compartir elements com ara ampolles d’aigua, i que en el cas dels allotjaments és important que tothom tingui els seus propis estris.
Finalment Regull ha volgut recordar que cal tenir molt present també el telèfon 061, per a qualsevol consulta a nivell sanitari i poder també fer-ne un seguiment de la traçabilitat de la persona que doni símptomes.
La Comissió ha habilitat també com cada any l’alberg humanitari que gestiona Creu Roja en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal. Aquest espai obrirà el proper 21 d’agost i tyancarà el 14 de setembre. Està destinat a les persones que s’acostin a la comarca en recerca de feina.
Així mateis s’habilitarà un hotel COVID per a les persones que donin positiu, que s’instal·larà a l’Hospitalet de Llobregat; i també s’està buscant un espai a la comarca on allotjar aquelles persones que s’hagin de confinar però no siguin positives.
Finalment l’Escoxador continuarà sent el lloc on es faran les proves PCR i l’assistència saniitària.
En definitiva amb aquestes mesures, com explicava Regull, la voluntat és poder tenir una verema segura.
Joan Puigdollers ha volgut remarcar que ara per ara la millor acció preventiva que es pot fer és l’ús de les mascaretes, el rentat de mans i el manteniment de les distàncies sempre que sigui possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: