Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Corpinnat comença la verema més escassa dels últims anys

Corpinnat comença la verema més escassa dels últims anys

Els cellers de la marca col·lectiva ja han iniciat la verema 2020, marcada per l’escassedat de la collita a causa de la plaga de míldiu que ha afectat de manera molt virulenta les vinyes del Penedès.

El macabeu i la parellada, dues de les varietats històriques bàsiques per elaborar vins escumosos, han resultat les més perjudicades, mentre que el xarel·lo ha resistit millor la plaga tot i que la producció també es veurà significativament disminuïda.
Els cellers Corpinnat situen entre un 60% i un 70% la reducció de la collita d’enguany, depenent de cada vinya. La plaga de míldiu ha tingut efectes més devastadors a les vinyes de cultiu ecològic, com són totes les de Corpinnat, ja que aquest tipus d’agricultura no permet aplicar productes químics sintètics per combatre el fong, tret dels tractaments preventius respectuosos amb el medi ambient.
Cellers com Gramona, Recaredo, Torelló, Sabaté i Coca, i Mas Candí van començar la setmana passada la verema de les varietats històriques més primerenques, com és el macabeu, i en els pròxims dies colliran el xarel·lo, i més tard la parellada, les tres varietats tradicionals bàsiques amb les quals s’elaboren els seus vins escumosos. La resta de cellers de la marca, Llopart, Nadal, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet i Can Descregut, tenen previst començar la verema a les seves respectives finques aquesta mateixa setmana. La collita a tots els cellers s’allargarà fins la segona setmana de setembre, amb les varietats més tardanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: