Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença una verema trista pels viticultors de la comarca

El món de la viticultura està patint tres crisis: la de la Covid-19, l’afectació del míldiu i la baixada de preus de l’any passat.

Entre dimecres i dijous d’aquesta setmana ha començat la verema de les varietats primerenques com són el Muscat de Frontignan, el Chardonnay o el Pinot Noir. Degut a les altes temperatures dels darrers dies, la collita s’ha avançat uns dies. El viticultor Raimon Sadurní lamentava que l’inici de la verema 2020 estigui sent pitjor del que s’imaginaven amb un raïm que no és tan gran com en altres ocasions.
Sadurní ha començat collint Chardonnay i Pinot Noir i calcula que les varietats tradicionals també es veremaran de manera avançada entre el 15 i 20 d’agost.
Les varietats tradicionals les colliran de manera manual i habitualment compten amb un grup de temporers que els venen d’Andalusia, però enguany amb la pandèmia del coronavirus aquest cop de mà s’ha reduït. Vindran moltes menys persones de fora i es comptarà sobretot amb personal de la comarca.
El món de la viticultura està patint tres crisis: la de la Covid-19, l’afectació del míldiu i la baixada de preus de l’any passat. Tot plegat pot provocar, diu Sadurní, que moltes explotacions de la comarca es vegin impossibilitades de continuar o molt endeutades en els propers mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: