Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
UP lliura a la Conselleria d’Agricultura una proposta d’ajudes per superar els danys per míldiu

UP lliura a la Conselleria d’Agricultura una proposta d’ajudes per superar els danys per míldiu

A banda de mesures econòmiques, es demana també que des de la Generalitat s’intercedeixi davant les asseguradores per tal que s’inclogui el míldiu com a assegurable.

La setmana passada UP va fer arribar a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, una proposta de mesures que el sindicat considera que cal habilitar de manera urgent per ajudar els viticultors a afrontar les conseqüències del greu atac de la malaltia del míldiu a les vinyes, per poder superar la campanya actual i no sentenciar la continuïtat de l’activitat agrària.
El sindicat proposa, en el marc dels ajuts de mínims, préstecs de liquiditat i préstecs de refinançament a interès zero i sense costos de despesa, i ajuts directes que anirien dels 1.800 € als 2.200 € per hectàrea. Per altra banda, insisteixen al Departament que intercedeixi per garantir que Agroseguro i la Entidad Estatal de Seguros Agrarios incloguin, ja en les properes pòlisses, el dany per míldiu com a assegurable a la línia d’explotacions de raïm de vinificació, com ja ho és al sud de l’Estat.
Les temperatures suaus de la passada tardor i el règim de pluges d’aquesta primavera han provocat el desenvolupament i la propagació virulenta del fong del míldiu, tant a les fulles com al raïm. El fong ha estat tant agressiu que, en molts casos, tot i que els viticultors han seguit les indicacions del servei de sanitat vegetal del Departament i dels tècnics de les Agrupacions de Defensa Vegetal, no l’han pogut controlar.
Per acabar, UP demana a la Conselleria d’Agricultura que faci la seva proposta el més aviat possible per contribuir, com a mínim, a minimitzar els obstacles amb els qual s’estan topant els viticultors en aquesta campanya vitícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: