Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verema en verd i assegurances pel míldiu i la malura, reivindicacions davant del Ministeri

Unió de Pagesos ha participat aquest dimecres al migdia en la concentració convocada en defensa del sector de la vinya i el vi pel sindicat Unión de Uniones a Madrid.

Unió de Pagesos ha participat aquest dimecres al migdia en la concentració convocada en defensa del sector de la vinya i el vi pel sindicat Unión de Uniones davant la seu del Ministeri d’Agricultura, a Madrid. El sindicat ha sigut present a la concentració amb una representació encapçalada pel responsable nacional del sector de Vinya i Vi, Joan Santó.

Unió de Pagesos ha pres part en la protesta per tal de reclamar mesures de suport al sector de la vinya i el vi, molt castigat en els darrers temps a causa de diferents factors. Entre les mesures reclamades, el sindicat ha posat de nou sobre la taula la petició que s’articuli la verema en verd per a la campanya d’enguany per tal de poder controlar la producció des de bon començament. Una petició per a la qual, adverteix, la manca de pressupost no pot servir com a excusa perquè no tiri endavant.

A més a més, Unió de Pagesos també demana la inclusió del míldiu i la malura en l’assegurança del raïm de vinificació a Catalunya. Dues peticions, aquestes, el sindicat ja fa temps que reclama i que considera bàsiques per a contribuir a la subsistència del sector.

En aquest sentit, el sindicat denuncia que el sector vitivinícola, especialment el català, viu en una difícil situació des de fa dos anys a causa principalment de males collites i dels baixos preus de mercat que els productors perceben pel seu treball. Una situació estructural complicada a la què, a més a més, s’hi ha sumat la pandèmia de covid-19 que, en el darrer any i mig, ha colpejat durament el sector vitivinícola bloquejant una de les seves principals vies comercials de venda com és el sector de la restauració.

Per tot plegat, Unió de Pagesos considera il·lògic que, malgrat la complicada situació actual a la què han de fer front els productors del sector vitivinícola, el ministeri d’Agricultura no hagi activat mesures extraordinàries de suport i reclama a l’Administració a activar els mecanismes necessaris per donar suport als professionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: