Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obrint Camins, una iniciativa per combatre la solitud no volguda de les persones grans

‘Obrint Camins’ forma part del de pla de xoc social aprovat per l’Ajuntament de Vilafranca per lluitar contra els efectes de la Covid-19.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, i pels tècnics de la regidoria Francesc Sàez i Roser Garcia, ha presentat aquesta iniciativa que ja es va dur a terme l’any passat al barri de l’Espirall amb molt d’èxit de valoració per part de persones usuàries i dels tècnics. Ramon Zaballa explicava que el projecte vol donar suport emocional a les persones que, pel que sigui, han trencat vincles amb la família i el seu entorn i es troben soles sense voler-ho.

Zaballa ha destacat que la continuació del projecte “Obrint Camins” forma part del de pla de xoc social aprovat per l’Ajuntament per lluitar contra els efectes de la COVID-19.

El regidor de Drets Socials també ha fet èmfasi en la tasca important que s’ha fet durant l’estat d’alarma des de la regidora de la Gent Gran i des de les persones voluntàries de la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones Grans per contactar amb les persones de més de 80 anys que vivien soles.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull posava en relleu que el projecte “Obrint Camins” arribi al barri del Poble Nou perquè amb l’Espirall, són els barris de Vilafranca amb més població i amb una major borsa de persones grans. Explicava també que la solitud és un problema humà que afecta la mateixa salut de les persones.

L’alcalde ha valorat molt positivament que durant el confinament per la COVID-19 es va arribar a contactar amb unes 600 persones grans que viuen soles.

La roda de premsa de presentació ha servit per donar a conèixer la tècnica que dura a terme el projecte, Roser Garcia, per tal que les persones grans del Poble Nou s’hi puguin familiaritzar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: