Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de robòtica del Montagut ha arribat a la final espanyola de la First Lego League

Format per set alumnes de segon d’ESO de l’Escola Montagut de Vilafranca, l’equip ha disputat la final espanyola de la First Lego League de Robòtica. Havia de disputar-se a Tenerife el 29 de març, però la pandèmia del coronavirus ho va impedir. Finalment, es va fer de manera telemàtica aquest passat dijous des dels diversos centres educatius.

La First Lego League exalta els valors de la solidaritat i sostenibilitat ambiental. Es disputa a nivell mundial i el format de competició inclou el disseny d’un robot per superar una sèrie de proves i l’elaboració d’un projecte científic, que enguany havia d’estar dedicat a les ciutats sostenibles. El conjunt de les dues proves determina la classificació.

Sota el títol, “City Shaper”, el repte d’enguany ha obligat els equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, i a pensar en solucions noves i innovadores per construir un entorn on viure. En el cas de l’equip vilafranquí, sota el lema “Plug & Live” (endolla i viu), ha presentat el disseny d’habitatges construïts per mòduls, incorporant materials i energia sostenible.

L’equip Robotix Penedès de l’escola Montagut està format per Mariona Escofet, Martí Escofet, Isaac Caralt, Isaías Murrugarra, Eduard Badia, Paula Crivillés i Èric Beumala. El seu entrenador és el professor de Robotix Penedès, Eudald Crivillés. És la segona vegada que aquest mateix equip es classificava per a la final espanyola. El 2014 va disputar-la a Logroño.

També participaven a la final, per tercer any consecutiu, els alumnes de l’equip de l’escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia.

Finalment, cap dels dos equips altpenedesencs van ser guardonats i van quedar enguany com a finalistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: