Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bordegassos de l’Alt Penedès guanyen l’onzè Joverd

El concurs de castells entre centres de secundària va centrar a 1.300 alumnes

Dissabte els Castellers de Vilafranca van celebrar l’onzena edició del concurs de castells per a centres de secundària de l’Alt Penedès, davant de Cal Figarot, i que va comptar amb la participació de 10 colles i 1.300 alumnes, la més multitudinària fins ara.

La colla guanyadora del Joverd d’enguany van ser els Bordegassos, de l’institut Alt Penedès, i el seu cap de colla, el professor del centre i casteller Gerard Martorell, destacava la motivació dels alumnes, i que un dels fets centrals és l’objectiu comú.

Per la seva part, el president dels Verds, Carles Mata, apuntava que el Joverd és una iniciativa que ajuda a incorporar nous castellers a la colla, però sobre tot serveix per mantenir el coneixement i la tradició castellera entre les noves generacions. A més, Mata destacava la implicació, preparació i ganes dels alumnes, així com el que vol transmetre el concurs.

A diferència d’edicions anteriors, i després de tres anys aturats per la pandèmia, aquest any els verds han introduït algunes modificacions al reglament per tal de guanyar en seguretat, de manera que en les dues rondes de castells, no hi havia enxanetes. A més, es va introduir una nova ronda, per a fer un pom de dalt complet.

Pel que fa al concurs, que va ser molt disputat entre els centres, es van acabar enduent el trofeu els Bordegassos de l’Alt Penedès, amb 10.720 punts; seguits dels Tirallongues del Pou, amb 10.680 punts i en tercer lloc es van classificar els Grimpaires del Montagut amb 10.240 punts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: