Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola Vedruna Sant Sadurní guanya per onzè any un primer premi en la First Lego League

Aquesta competició de robòtica en la seva primera fase es va fer a Igualada i l’equip de l’escola Vedruna de Sant Sadurní va tornar a confirmar la bona feina que fan des de fa 11 anys.

L’equip format per 8 estudiants d’entre 10 i 16 anys d’aquesta escola de Sant Sadurní es van endur el primer premi al disseny del robot de la darrera edició d’aquest torneig que es va fer a primers d’aquest mes de març a Igualada

És l’onzè any consecutiu que un equip de l’escola Vedruna de Sant Sadurní guanya un premi en aquest torneig, en aquesta ocasió l’equip NanoVERC’s es va endur el primer lloc en el disseny del robot, i va quedar en la tercera classificació del rànquing general de la competició en el joc del robot.

La First Lego League consisteix en una competició en tres fronts. Un torneig de robòtica amb material de la marca Lego en el que es resolen reptes mecànics i de programació utilitzant un robot fabricat pels alumnes, un projecte científic/tecnològic que els joves desenvolupen, presenten i defensen davant un tribunal i una exposició dels valors adquirits gràcies al treball en equip.

Enguany el tema proposat per a tots els equips era dur a terme un projecte relacionat amb l’energia. La solució presentada per l’equip dels NanoVERC’s era un dispositiu, pensat per cases amb plaques solars, que et permet l’optimització del consum de l’energia produïda per part de tots els membres de la família degut al seu fàcil ús. Ens ho explica Pau Perera, un dels components del equip.

Els nois i noies han estat treballant en aquest projecte els dissabtes a la tarda des del mes d’octubre, tant dissenyant el robot com desenvolupant i donant resposta al repte científic que se’ls presentava. Pau Mantas, és un altre dels components de NanoVERC’S.

De fet fa 11 anys que l’Escola Vedruna de Sant Sadurní du a terme aquest projecte, i com explica Montse Vilella cap d’estudis d’ESO i responsable d’aquesta extraescolar els ajuda a potenciar el treball en equip, la constància i el desenvolupament personal.

El centre destaca que cada any han aconseguit bons resultats en aquest torneig, i que la participació dels més joves en l’equip en garanteix la continuïtat i els anima a buscar nous reptes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: