Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Penedès vol una moratòria urbanística d’instal·lacions d’energia solar en espais agraris

També proposen que el Pla Territorial de la Vegueria Penedès, sigui el document on es puguin regular les normes d’implantació de les plantes solars fotovoltaiques en espais agraris.

SOS Penedès proposa aturar la tramitació dels projectes de grans instal·lacions d’energia solar en espais agraris i aprofitar els espais urbanitzats industrials buits i residencials buits per implantar plantes solars fotovoltaiques, així com les teulades industrials o residencials que no s’utilitzen per aquest fi.
També proposen que el Pla Territorial de la Vegueria Penedès, sigui el document on es puguin regular les normes d’implantació de les plantes solars fotovoltaiques en espais agraris, mitjançant un procés democràtic de participació ciutadana, dins del marc de redacció del Pla. Recorden que el gener de 2020, es va fer una consulta prèvia a la Ponència d’energies renovables, sobre la viabilitat de l’emplaçament d’una planta solar fotovoltaica al municipi de l’Arboç, al costat de la zona industrial de Saint Gobain Cristaleria SL i a tocar de la via del tren d’alta velocitat.
El projecte de la planta solar es de l’empresa RenVenture coordinada amb dues societats més, Solar Calders SL i Solar lloch SL, les tres creades el mateix dia, el 26 d’abril del 2019 i amb domicili fiscal al mateix pis d’una adreça de Barcelona, redactada per imBrica, environament & Enginyering. Són 3 empreses creades fa poc més d’un any amb la finalitat d’invertir en un nous sector creixent i segur, l’energia solar.
En una sessió plenària de l’ajuntament de l’Arboç, l’alcalde va declarar no saber-ne res a una consulta formulada per la CUP. Des de SOS Penedès no troben creïble que l’ajuntament no sàpiga res de la implantació de la planta solar en el seu municipi i estan en contra del secretisme informatiu i la nul·la transparència per part de l’ajuntament, en democràcia els projectes s’han de poder debatre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: