Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Penedès demana un debat amb tots els agents socials sobre el Pla Territorial del Penedès

SOS Penedès demana a la Generalitat que el Pla Territorial del Penedès sigui consensuat. Segons la plataforma, abans de prendre cap mesura caldria tenir un debat amb tots els agents socials del Penedès i dur a terme una auditoria ambiental, econòmica i social prèvia.

La plataforma valora positivament els 10 criteris de l’avanç de Pla però alerta que, les propostes que exposa en els propis documents, a part de que els contradiuen, no obeeixen a cap criteri científic ni racional, i troba inadmissible que el Departament de Territori i Sostenibilitat doni per feta la implantació logística al Penedès, abans de tenir cap estudi específic i d’haver iniciat el debat amb la ciutadania. Així ho exposa, per part de SOS Penedès, Jordi Asensi.

SOS Penedès demana tres accions prèvies al desenvolupament del Pla. En primer lloc, una Auditoria Ambiental, econòmica i social, prèvia. Posteriorment, en base a aquests estudis, debatre, amb tots els agents del Territori, el model més adient. La seva correcta elaboració ha de servir, en el futur, de referència per gestionar el territori. I mentrestant, abordar la situació critica a través d’unes primeres intervencions urgents, reconegudes com a prioritàries pels propis estudis de l’Avanç. En nom de la plataforma, Pau Batlle, insistia que cal abordar les problemàtiques actuals del territori.

SOS Penedès defensen que cal aplicar una moratòria urbanística sobre els plans d’expansió i creixement, revisar el sòl urbanitzable residencial dels POUMs municipals i crear una taula de treball efectiva de tots els sectors implicats.

Des de la plataforma, a més, creuen que ‘la veu ciutadana ha de ser un element de pes en la presa de decisions’ i no només ha de servir per a ‘formalitzar el procediment’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: