Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Penedès demana la creació d’un consorci públic–privat per desenvolupar les seves propostes

La plataforma SOS Penedès ha presentat en roda de premsa les seves propostes per al Pla Territorial del Penedès.

A grans trets demanen una moratòria urbanística mentre s’estigui desenvolupant el pla; la integració i reducció dels sistemes urbans; l’estudi i la potenciació dels sistemes productius; que no es projectin més infraestructures de pas; una mobilitat sostenible regional; potenciar la «regió agroalimentària penedesenca»; i un canvi de criteris del pla territorial perquè «les propostes utòpiques no siguin neutralitzades pels depredadors plans i infraestructures que l’acompanyen».

Per desenvolupar totes aquestes propostes en paral·lel a l’elaboració del pla territorial, SOS Penedès demana la creació d’un consorci públic – privat que elabori un programa d’actuació i una mobilització d’inversions.

Des de SOS Penedès creuen que caldria invertir almenys 10 milions d’euros anuals durant 5 anys per posar en marxa els objectius urbanístics, d’infraestructures i econòmics urgents.

La plataforma també posa sobre la taula una «contradicció» que s’està donant al Penedès: el creixement demogràfic en un territori on hi ha un atur molt elevat.

Tota la documentació relativa a les propostes de SOS Penedès es pot consultar al web de la plataforma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: