Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat Penedès-Garraf s’incorpora a la Comissió de Mancomunitats de la FEMP

La Mancomunitat Penedès-Garraf s’incorpora a la Comissió de Mancomunitats de la FEMP

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, serà vocal i un dels dos representants de les mancomunitats catalanes.

Divendres passat, dia 19 de juny, es va constituir la comissió de mancomunitats de la Federació de Municipis i Províncies d’Espanya, una eina de treball, participació i representació de les mancomunitats en els òrgans de l’administració relacionats amb les polítiques de govern local. Per primera vegada el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, serà vocal de la comissió, i un dels dos representants de les mancomunitats de Catalunya.
Segons Vallès encara venen dies difícils i les Mancomunitats han d’estar al servei del territori i les seves persones, i participar en aquesta comissió és una gran oportunitat per donar veu al Penedès.
En la reunió de la comissió s’ha aprovat el pla de treball per aquest mandat que contempla generar un espai de debat sobre els problemes de les mancomunitats i alhora aportar propostes i iniciatives que contribueixen a donar una resposta adequada a les necessitats dels municipis.
La comissió també ha aprovat actualitzar el cens de Mancomunitats existents en el territori, així com sol·licitar al Govern i les Comunitats Autònomes que afavoreixin i facilitin a les mancomunitats la seva funció coordinadora, establint mecanismes de col·laboració que millorin el seu funcionament i facilitin l’accés a recursos econòmics i tècnics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: