Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 500 persones participen a l’Aplec de Foix amb una treva de les pluges de Setmana Santa

L’Aplec continua amb la voluntat de ser un punt de trobada de veïns de Torrelles i un pol d’atracció de visitants de fora del municipi

Com és tradició, cada dilluns de Pasqua el Santuari de Foix acull l’aplec que serveix per honorar la patrona del Penedès. És tracta d’una festivitat que se celebra al territori des de fa més de 500 anys i que va començar com una trobada de les parròquies de Torrelles de Foix, Pontons, Sant Martí Sarroca i el Terme. Ho explica el regidor de patrimoni cultural de l’Ajuntament de Torrelles i membre de l’Associació Cívica del Santuari de la Mare de Déu de Foix, Albert Parellada.

L’Aplec atrau cada any molta gent del municipi i d’arreu de la comarca. Enguany, entre comensals de la paella popular i feligresos, han pujat al santuari unes 500 persones. L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, parla de l’aplec com un punt de trobada i com un pol d’atracció per donar a conèixer el municipi.

El Santi Surroca és el president de l’Associació Cívica i porta a l’entitat 38 anys. Des de llavors ha vist evolucionar l’aplec que, tot i mantenir la seva essència, ha patit alguna afectació. Enguany, per exemple, a causa de la sequera cal extremar les precaucions a l’hora de fer foc per cuinar la paella, és per això que durant l’esdeveniment eren presents membres de les ADFs.

Un cop finalitzada la missa solemne, era el torn de la ballada de sardanes i de la paella popular que va anar a càrrec del cuiner Pere Torrents i el seu equip. Torrents va cuinar una paella per a 400 persones, una tasca que porta fent des de fa 24 anys.

Els organitzadors s’han mostrat molt contents de la participació a l’Aplec i, sobretot, de que les pluges de Setmana Santa els hagin donat una treva per a celebrar aquest tradicional esdeveniment un any més.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: