Dimarts, 18 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alt Penedès i el Garraf hauran estat més dies que cap altra zona en fase 2 i hores en fase 3

Aquest dijous Barcelona i Lleida, i per tant també l’Alt Penedès i el Garraf, han passat a Fase 3.

Així es va decidir aquest dimecres a la tarda en una reunió de la Conselleria de Salut amb el ministeri de Sanitat. Per tant l’Alt Penedès i el Garraf, que fa dues setmanes es van agrupar amb la resta de l’àrea de Barcelona, hauran estat més temps que ningú en fase dos, i a l’hora han canviat a Fase 3 uns dies abans del finals de l’estat d’alarma previst per el cap de setmana. En aquesta fase ja no hi ha restriccions de mobilitat a nivell català i per tant ja es pot anar des de l’Alt Penedès i Garraf, que fins ara tenien restringida la mobilitat a l’àrea de Barcelona, a qualsevol punt de la geografia catalana. A més hauran canviat a Fase 3 només per unes hores perquè la Generalitat ha recuperat les plenes competències per regular la desescalada i ha anunciat avui mateix que signarà un decret per fixar les normes que regiran a partir d’ara, un cop finalitzada la desescalada. El pas a la fase 3 és vigent des de primera hora del matí, tan bon punt el Butlletí Oficial de l’Estat ho ha publicat aquest dijous. Ara, la Generalitat recupera les plenes competències per regular la desescalada i la mobilitat és lliure per tot Catalunya. Es mantenen, però, les restriccions per anar a comunitats autònomes fins el diumenge 21 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: