Dijous, 6 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Catalunya no entrarà al segon tram de desescalada per les dades de propagació de la Covid-19

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia que Catalunya no passarà al segon tram de la desescalada el proper dilluns, com s’havia previst inicialment.

El motiu és l’empitjorament de les dades de propagació de la Covid-19. El risc de rebrot ha continuat enfilant-se per tercer dia seguit i ara està en 217 punts, set més que ahir. La velocitat de contagi es troba als 0’92 punts, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. En aquesta segona fase s’haurien permès desplaçaments per l’interior de la comarca i s’hauria ampliat l’aforaments de bars, restaurants i equipaments esportius al 50% i centres culturals, al 70%.

En aquest context, continuen els cribratges intensius a la nostra comarca. Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos i Sant Sadurní tenen actius des d’aquesta setmana els seus dispositius, situats al local dels Falcons, al Molí del Foix i a L’Índex respectivament. Aquests cribratges, que es fan de tres de la tarda a vuit del vespre, s’adrecen a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica de la prova és el test antigènic ràpid (TAR), que permet conèixer el resultat en tan sols 15 minuts.

Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

A Vilafranca, per exemple, cada dia s’estan fent proves entre 200 i 300 persones. Segons fonts del Departament de Salut, l’índex de proves que resulten ser positives és “molt baix”, tot i que demà, per tancar la primera setmana, donaran dades més exactes.

Els cribratges intensius que s’estan fent en diversos punts de Catalunya formen part d’una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: