Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els primers tests ràpids de l’estudi de seroprevalença al CAP Vilafranca Nord donen negatiu

El Centre d’Atenció Primària Vilafranca Nord ha acabat ja la primera fase de l’estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat en una quarantena de veïns del barri de l’Espirall.

El Centre d’Atenció Primària Vilafranca Nord ha acabat ja la primera fase de l’estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat en una quarantena de veïns del barri de l’Espirall que van acceptar participar-hi dels 80 seleccionats inicialment. Les proves van començar fa una setmana i, després d’haver acabar aquesta primera fase, els resultats preliminars assenyalen que els pacients estudiats no han tingut contacte amb el virus i no han passat la malaltia.

La directora del CAP Vilafranca Nord, Rosa Cañestro, mostrava la seva sorpresa per aquest fet. Per una banda és positiu pel fet de no haver patit la malaltia, però per l’altra posa de manifest que, com a mínim a la zona estudiada, no hi ha persones que hagin desenvolupat immunitat de cara a futurs brots.

Cañestro assenyala que durant els dos mesos de pandèmia hi ha hagut moltes persones que han notificat tenir símptomes compatibles amb la Covid-19, però que, atenent als resultats preliminars d’aquest estudi de seroprevalença, podria ser que aquests símptomes fossin deguts a d’altres malalties comunes i no pas al coronavirus.

De totes maneres, l’estudi que es fa a Vilafranca només és indicatiu d’una molt petita secció de població i, de fet, forma part d’un treball molt més ampli que abasta tot l’estat. Els 80 vilafranquins es van triar a partir d’una zona molt concreta del barri de l’Espirall de manera aleatòria.

Es va contactar amb les persones escollides per saber si volien participar o no en l’estudi. A més de les persones directament escollides també s’ha afegit a l’estudi tots els familiars residents al mateix habitatge.

L’estudi continuarà amb dues fases més que tindran lloc en les properes setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: