Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Endesa dona un segon ús a pràcticament tots els residus provinents de la xarxa de l’Alt Penedès

Endesa dona un segon ús a pràcticament tots els residus provinents de la xarxa de l’Alt Penedès

Endesa té a Catalunya més de 98.600 quilòmetres de línies elèctriques, de manera que quan es realitzen treballs de manteniment i millora de la xarxa es generen, inevitablement, residus.

Cada dia, però, són menys, ja que es treballa per valoritzar-los al màxim i que deixin d’existir donant-los una nova vida. I és que el concepte residu desapareix quan es brinda una segona oportunitat als materials. A dia d’avui, ja es reutilitzen i aprofiten pràcticament tots els residus provinents de la xarxa de distribució de les comarques marítimes de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Garraf d’acord amb la filosofia de l’economia circular.
En concret, durant l’any passat es van tornar a utilitzar, totalment o parcialment, un 98% dels materials usats en diferents obres de manteniment i millora de la infraestructura d’aquestes tres comarques, ja sigui directament o bé mitjançant els Centres de Recuperació i Tractament. De fet, és mitjançant aquests gestors autoritzats que s’escullen els millors tractaments per recuperar i/o transformar els residus amb l’objectiu de maximitzar-ne la seva valoració i tornar-los a reintroduir al cicle de producció i consum.
A tall d’exemple, al 2019 es va recuperar cablejat elèctric, bateries i acumuladors; es van regenerar o donar nous usos als olis minerals utilitzats en subestacions elèctriques; i es van reciclar o recuperar metalls i compostos metàl·lics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: