Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’adapten 55 suports de 7 línies elèctrics de l’Alt Penedès per a protegir l’avifauna

La companyia Endesa està duent a terme aquests dies treballs en 7 línies elèctriques de mitjana tensió a la comarca amb l’objectiu de fer-les més segures per a les aus.

S’està actuant per adaptar 55 suports, concretament 44 torres metàl·liques, 10 pals de formigó i un de fusta repartits entre els municipis de Font-rubí, Sant Llorenç d’Hortons, Torrelles de Foix, Santa Margarida i els Monjos i Sant Martí Sarroca.

L’actuació que es fa, com en aquestes torres elèctriques a la zona de la Llambardes al terme de Font-rubí, consisteix en folrar amb material aïllant part del cablejat, i substituir els tradicionals aïlladors de vidre per uns de nova tecnologia que són més llargs i més resistents. David Rodríguez, responsable de Xarxa de mitja i baixa tensió a l’Alt Penedès d’Endesa, explica que la substitució es fa per evitar les electrocucions de les aus, i les incidències en el servei.

La particularitat d’aquests treballs és que es fan sense tallar el subministrament als clients de la companyia, per part d’un equip especialitzat en treballs en tensió. Aquestes actuacions formen part dels acords entre Endesa i la Generalitat per evitar els danys que pateix l’avifauna a causa de les línies elèctriques.

Aquests nous aïlladors de material polimèric són més lleugers i resistents que els antics de vidre, a banda de ser més llargs. Amb això s’aconsegueix que hi hagi més distància entre els cables amb tensió elèctrica i les torres. A més, en el suports que ho permeten es modifica o es redistribueix els aparellatges ja existents per fer-los encara més segurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: