Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

320 llars de Vilafranca veuran condonat el seu deute amb Endesa

320 llars de Vilafranca veuran condonat el seu deute amb Endesa i l’ajuntament estalviarà uns 55.600 euros anuals arran de l’acord signat per Endesa, la Generalitat i les administracions locals

L’acord signat aquesta setmana per la companyia, la Generalitat i les administracions locals repercutirà directament sobre 320 llars de Vilafranca que acumulen deute amb Endesa. A la demarcació de Barcelona, la Diputació serà l’encarregada d’assumir el deute que pertoca a les administracions locals de 275 municipis, entre els quals, Vilafranca. Ramon Zaballa és el Tinent d’alcalde Coordinador de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social.

Zaballa destaca que l’ajuntament, a través de Serveis Socials, seguirà emetent els informes de vulnerabilitat. Però el consistori quedarà descarregat d’haver d’assumir el 50% del deute de les famílies, com passava fins ara. Un estalvi que serà, segons fonts municipals, d’uns 55.600 euros anuals aproximadament. 173 euros per llar.

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, explicava aquest dilluns en roda de premsa de quina manera les diferents parts assumeixen la condonació d’aquest deute: Endesa assumeix el 100% del deute acumulat de les famílies vulnerables entre els anys 2015 i 2018 i el 50% dels anys 2019 i 2020, mentre que la Generalitat i les administracions locals finançaran l’altre 50% dels dos darrers anys.

L’Aliança contra la pobresa energètica ha estat la principal impulsora de l’acord. Maria Campuzano n’és la portaveu.

Arran de l’acord, a tot Catalunya unes 35.500 famílies en situació de vulnerabilitat no hauran de pagar el seu deute amb Endesa. En total es condonaran prop de 39 milions d’euros. Des del govern de la Generalitat han destacat que l’objectiu és continuar treballant per arribar a acords similars amb altres companyies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: