Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dispensació de mascaretes a farmàcies, interrompuda per la caiguda del sistema informàtic

A primera hora, el repartiment s’ha iniciat sense problemes però en qüestió de mitja hora el sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat.

Aquest dilluns 20 d’abril és el primer dia que les farmàcies catalanes començaven la distribució del primer milió i mig de mascaretes de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat. A primera hora, el repartiment s’ha iniciat sense problemes però en qüestió de mitja hora el sistema informàtic ha col·lapsat i s’ha hagut d’aturar la dispensació, no només de mascaretes sinó també de tots els medicaments amb recepta electrònica.
Oriol Amadó és el responsable de la farmàcia Amadó i ho comentava aquest matí poc abans de les 11.

A Vilafranca del Penedès, com a la resta de Catalunya, cada farmàcia ha rebut 450 mascaretes que estan preparades per a ser distribuïdes però no es podrà fer fins que el sistema informàtic funcioni.

Les farmàcies han fet una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions i el col·lapse del sistema i demanen que es prioritzi la població més vulnerable perquè accedeixi primer a les mascaretes.

Cada ciutadà té assignada una màscara gratuïta amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut. Amb aquest sistema, les farmàcies portaran un control informàtic de totes les mascaretes que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. Les següents que s’hagin d’adquirir per aquesta via costaran 76 cèntims.
Jordi Miralles és el responsable de la farmàcia Miralles.

Les mascaretes que es reparteixen són quirúrgiques de la classe 2, amb tres capes més filtració de fluids, capaces de retenir les partícules en sortida. És a dir, dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: