Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Admeten a tràmit una querella contra l’empresa Basic Devices per un pressumpte frau a Hisenda

L’empresa, amb seu a Vilafranca, va facturar 35 milions d’euros el març del 2020 a la Generalitat.

Segons ha publicat El Periodico, la Fiscalia considera que van defraudar a Hisenda prop de 260.000 euros en concepte d’IVA no pagat i, arran de la denúncia, el jutjat ha obert una investigació contra l’administrador de la firma, Josep Maria Parellada.
L’empresa, amb seu a Vilafranca, va facturar 35 milions d’euros el març del 2020 a la Generalitat per la venda de mascaretes, uniformes de protecció, respiradors i altre material sanitari que l’Institut Català de la Salut va comprar durant la pandèmia de la covid-19.
El ministeri públic assenyala que la companyia no tenia treballadors ni mitjans materials el 19 de març del 2020, moment en què va facturar els 35 milions d’euros de la Generalitat. Segons la Fiscalia, els administradors de l’empresa no van reflectir la totalitat els imports comptabilitzats ni registres en les autoliquidacions trimestrals de l’IVA.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: