Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La manca de subministrament d’alguns medicaments es deixa notar a les farmàcies vilafranquines

Ja fa mesos que es dona la situació que a l’hora d’anar a buscar a la farmàcia algun medicament prescrit per el metge per fer un tractament ens trobem que no el tenen.

La farmacèutica Susan Valderrama, cotitular de la Farmàcia Sant Julià, comenta que la situació s’ha anat cronificant per diversos factors des de la pandèmia, i que afecta molts grups de medicaments.

Aquest canvi per un altre medicament està sempre subjecte a que tingui les mateixes característiques que el prescrit per el metge, i això no sempre és possible. Darrerament el cas més estès és el d’un antidiabètic oral, que s’ha vist que té utilitat per a baixar pes, fet que ha portat que hi hagi una major demanda. És però un medicament que no té substitut.

Per mirar de donar també una resposta el més ràpida possible als clients, les farmàcies voluntàriament es poden apuntar a una aplicació que es diu Farmahelp, que els permet consultar amb d’altres farmàcies si disposen d’aquell medicament i poder-hi adreçar la persona que el busca.

Susan Valderrama explica també que en algun cas, depenen de la urgència, s’han posat en contacte directament amb el CAP per tal que el metge pugui emetre una nova recepta electrònica.

Des d’aquesta farmàcia expliquen que la llista de medicaments que fallen en el subministrament és variable, però que cada cop és més extensa. Reconeixen també que normalment la gent entén i és coneixedora de la situació, donat que ja fa temps que s’allarga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: