Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les farmàcies pateixen una falta generalitzada de medicaments

Els farmacèutics destaquen, però, que en la majoria de casos es troben alternatives

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris alerta que més de 600 medicaments presenten un problema de subministrament. Això és deu principalment a les onades de grip, covid i bronquiolitis que va haver-hi al desembre però també per manca de matèries primeres o increment de costos de producció tant dels principis actius com d’altres components com ara els envasos o el prospectes. Les causes són, doncs, múltiples. Des de la farmàcia de Sant Julià Susan Valderrama explica que la manca de medicaments és generalitzada.

Els farmacèutics demanen, però, calma i expliquen que en el 90% dels casos que no hi ha el medicament que la persona demana troben una alternativa canviant una mica la fórmula i adaptant la dosi al pacient. A més, a tot l’Estat també s’ha posat en marxa una aplicació per connectar les farmàcies i fer més fàcil localitzar els medicaments.

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya assenyala que cada setmana canvien els medicaments que falten, però clou que el desabastiment és crònic i es va agreujant a mesura que passen els dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: